Vizită regală în Serbia, septembrie 2010

19 sept. 2010

Majestatea Sa Regele Mihai, impreuna cu Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, a efectuat in perioada 17-19 septembrie o vizita in Serbia.

Familia Regala a Romaniei a participat la ceremoniile prilejuite de aniversarea Nuntii de Argint a Altetelor Lor Regale Principele Mostenitor Alexandru al II-lea si Principesa Ecaterina ai Serbiei, alaturi de reprezentantii Familiilor Regale din Luxemburg, Liechtenstein, Grecia, Bulgaria si Serbia si de alti peste 400 de invitati din Europa, Statele Unite ale Americii si Asia.

Vineri, 17 septembrie 2010, Majestatea Sa Regele si Altetele Lor Regale au luat parte la dineul de deschidere a evenimentului aniversar la Palatul Regal de la Belgrad.

Sambata, 18 septembrie 2010, Regele Mihai impreuna cu Principesa Margareta si Principele Radu s-au imbarcat pe vasul MY Marina Key alaturi de invitati pentru o croaziera pe Dunare. Seara s-a incheiat cu un dineu la Palatul Alb din Belgrad.

Duminica, 19 septembrie 2010, Familia Regala a Romaniei s-a intalnit la Varset cu reprezentantii Comunitatii Romanilor din Serbia.

Majestatea Sa Regele si Altetele Lor Regale au fost intampinati la sediul  Comunitatii Romanilor din Serbia de catre presedintele organizatiei, dl. Ion Cizmas si dl. Ion Magda, Prim Vicepresedinte al Comunitatii,  in prezenta E.S. dlui. Ion Macovei, ambasadorul roman la Belgrad, dlui. Gabriel Nicola, Consul general al Romaniei la Varset si Preasfintiei Sale Daniil Partosanu, Episcop de Dacia Felix, Varset.

Familia Regala a asistat la un recital sustinut de grupul vocal „Craitele” al  Cenaclului Literar „Tinerele Condee” si de Fanfara din Varset.

Majestatea Sa Regele a primit din partea Comunitatii romanesti „Diploma de onoare, de sprijin si salvare a fiintei nationale in perioada celei de-a doua confragratii mondiale”.

 

{gallery(80)