Principele Radu la al XX-lea Summit Euro-Asiatic Marmara, aprilie 2017

06 apr. 2017

Alteța Sa Regală Principele Radu s-a aflat într-o vizită în Republica Turcia, în zilele de 4-6 aprilie 2017, unde a răspuns invitației de a lua parte la cel de-al XX-lea Summit economic euro-asiatic “Marmara” de la Istanbul. La summit au luat parte 400 de participanți din 40 de țări, șefi de stat și de guvern, președinți și membri ai parlamentului, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, analiști politici, scriitori, ziariști și reprezentanți ai ONU și ai altor organizații internaționale.

Principele Radu a participat pentru prima oară la lucrările “Summit-ului Marmara” în anul 2007. Lucrările celui de-al XX-lea summit s-au încheiat astăzi. Ele au dezbătut subiecte precum energia durabilă, dezvoltarea economică, realitățile Uniunii Europene, contribuția religiilor la stabilitate și pace în lume, precum și fenomene precum migrația și terorismul.

A fost a doua vizită publică externă a Familiei Regale din anul 2017. În zilele de 6-9 februarie 2017, Principele Radu a efectuat o vizită în Anglia, în compania președintelui Parlamentului Republicii Moldova, dl Andrian Candu. Familia Regală va face de-a lungul anului 2017 vizite în Republica Moldova, Franța, Bulgaria, Canada, Elveția, Marea Britanie și Germania.