Principele Radu în Republica Moldova, septembrie 2016

09 sept. 2016

Vineri, 9 septembrie 2016, Alteța Sa Regală Principele Radu a răspuns invitației președintelui Parlamentului Republicii Moldova, dl Andrian Candu, de a lua parte la Sesiunea Solemnă a Parlamentului cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desprinderea țării de Uniunea Sovietică și semnarea Declarației de Independență. La această solemnă ocazie, Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Regele Mihai I și pe Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române.

La ceremonii au luat parte Președintele Republicii Moldova, Excelența Sa domnul Nicolae Timofti, Prim-ministrul Pavel Filip, Președintele Curții Constituționale, membri ai Parlamentului și ai Guvernului. Au fost prezenți înalți reprezentanți ai Parlamentelor Belgiei, Elveției, Turciei, Poloniei, Letoniei, Lituaniei, Bulgariei, Serbiei, Ucrainei, României și ai Parlamentului European. A fost prezent Corpul Diplomatic acreditat la Chișinău.

Principele Radu a depus flori la statuia Domnitorului Ștefan cel Mare, în compania Președintelui Parlamentului Moldovei, a Președintei Senatului Belgiei și a Președintei Consiliului Național al Adunării Federale a Elveției.

În Sala Palatului Republicii, Principele Radu a participat la ședința solemnă, în prezența autorităților statului, a invitaților străini, a reprezentanților cultelor, a oamenilor de artă și a Corpului Diplomatic.

 

©Parlamentul Republicii Moldova

{gallery(752)}