Trei mesaje importante din partea Principelui Radu pentru comunitatea pascaneana

24 feb. 2021

Newspascani, 17 martie


Vineri 16 martie a.c., Principele Radu Duda, reprezentant special al Guvernului Romaniei pe probleme de integrare, cooperare si dezvoltare durabila, a vizitat municipiul Pascani, in cadrul proiectului „Orasele Romaniei”. El a fost intampinat, in jurul orei 10.30, la noul sediu administrativ, de catre reprezentantii Primariei. La intalnire au mai participat cativa consilieri locali si oameni de afaceri, restul locurilor din sala fiind ocupate de catre functionarii publici ai Primariei Pascani.

Prin discursul sau, rostit in noua sala de sedinte a Consiliului Local, Principele Radu Duda a incercat sa transmita trei mesaje importante. Primul mesaj a facut referire la misiunea acestuia in calitate de reprezentant al Guvernului Romaniei si al Casei Regale in cadrul proiectului „Orase din Romania”: „Nu ma aflu aici pentru a face treaba altuia, ci pentru a prelua mesajele dumneavoastra si a le transmite acolo unde cred ca vor fi intr-un alt mod receptate”. Cel de-al doilea mesaj a fost adresat Administratiei locale, prin intermediul unei comparatii foarte inspirate. „Am vizitat un oras in Spania, cam de aceeasi marime cu municipiul Pascani. Acolo, de 18 ani de zile, nu s-a produs nici o schimbare esentiala in bine, desi Spania a intrat in Uniunea Europeana inca din anul 1986. Insa de curand, datorita unei schimbari importante de mentalitate, acest orasel cunoaste o dezvoltare economica si sociala exploziva, incat acum urmeaza, de exemplu, sa de in folosinta chiar si un aeroport privat”. Cel de-al treilea mesaj al Principelui Radu Duda a fost transmis oamenilor de afaceri pascaneni.

„Uniunea Europeana a pus la dispozitia Romaniei fonduri de dezvoltare importante, care, din pacate, nu sunt absorbite decat intr-o foarte mica masura de catre investitorii romani. Nu trebuie sa mai asteptati ajutorul Guvernului sau al autoritatilor locale. Este important sa aveti initiativa, sa va asociati interesele la nivel local si regional si sa vi le faceti cunoscute pe plan intern si chiar european, pana cand veti obtine rezultatele dorite”.