Romania Libera – Aldine – 1 martie 2003

01 mart. 2003

Principesa Margareta si Principele Radu s-au Intalnit cu societatea civila
Romania Libera – Aldine – 1 martie 2003

Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu de Hohenzollern Veringen au invitat miercuri seara la Palatul Elisabeta reprezentanti ai societatii civile, ai presei precum si membri ai Corpului Diplomatic. Printre altii au fost prezenti Jonathan Scheele, ambasadorul Uniunii Europene la Bucuresti, precum si ambasadorii Marii Britanii si Spaniei,diplomati cu rang Inalt de la ambasadele Statelor Unite si Italiei. De asemenea au fost prezenti reprezentanti ai institutiilor statului, din partea Presedintiei fiind prezenta Simona Miculescu, consilier pe probleme de politica externa.Totodata, au mai fost prezenti istoricii Neagu Djuvara si Adrian Cioroianu, scriitorii George Arion si Alexandru Stefanescu, jurnalistii Dinu Zamfirescu si Cornel Nistorescu, alti reprezentanti ai societatii civile.

Cu acest prilej, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a prezentat actiunile fundatiei pe care o conduce si care timp de 13 ani a organizat mai multe actiuni In plan social si cultural, printre care ajutorarea batranilor defavorizati si a copiilor bolnavi, iar apoi Principele Radu a prezentat pe scurt activitatea sa In calitate de Reprezentant Special al Guvernului pentru Dezvoltare Durabila.

Principele Radu a spus: "Intr-un anume fel, toti cei care ne aflam aici suntem implicati In procesul de integrare europeana si atlantica a Romaniei. ReIntregirea Europei este un act istoric si natural geografic, nu unul electoral. Ea este o nevoie identitara, o chestiune de destin, nu un obiectiv politic. Ea se face de la om la om, de la sat la sat, de la oras la oras, de la regiune la regiune, de la profesie la profesie si, uneori, de la carte la carte. Intreaga Familie Regala ia parte la acest proces si, de aceea, cu cei mai multi dintre dumneavoastra ne-am Intalnit de multe ori, In ultimii doi ani.Regele si Regina au mers anul trecut In noua tari europene pentru a sustine aspiratiile Romaniei.

 

Principesa Margareta, In afara de faptul ca e mereu alaturi de Regele Mihai, a depus, prin fundatia Altetei Sale Regale, o munca de 13 ani despre care va vorbi In fata dumneavoastra. La randul meu urmez,din septembrie 2002, un sir oficial de angajamente publice In judetele Romaniei, In regiune, In Europa si In lume, pentru o varietate de demersuri, de la cele legate de integrare, la cultura, educatie, aparare, dezvoltare durabila sau mediu Inconjurator".
Casa Regala a anuntat ca Intalnirile cu societatea civila vor continua "pentru a avea privilegiul de a dialoga cu cei care sunt unii din principalii creatori ai Romaniei cu adevarat moderne: societatea civila si mass-media". Probabil urmatoarea Intalnire va avea loc In luna aprilie cand Majestatea Sa Regele Mihai I va fi prezent la Bucuresti.

 

Andrei Badin