Expoziția Regală „Palatul Elisabeta”

28 iul. 2021

În fiecare an, în cursul lunilor maii-noiembrie, Palatul Elisabeta își deschide porțile pentru vizitatori.

Vizitatorii au acces în sălile cu caracter public ale palatului: Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.


De asemenea, vizitatorii pot vizita Platforma cu Lei și grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace. Musafirii palatului pot vizita Magazinul de suveniruri, aflat la intrarea în palat.


Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

lustrația muzicală a videoului: lucrarea „Elegie”, compusă de Regele Mihai I în anul 1941, la Castelul Foișor, interpretată în anul 2016 la pian de maestrul Dan Grigore, Pianist al Casei Regale